Hotel California – Noblesse Oblige de Carmen Lidia Vidu - CINEPUB

Video & Photo

1 videos 1 photos

Scurtmetraj românesc experimental proiectat la Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF și prezentat pe CINEPUB în parteneriat cu festivalul.

Hotel California e o interpretare a high life-ului din Los Angeles. E de fapt o metaforă; pe internet există mai multe teorii ciudate și legende urbane despre adevăratul Hotel California. Unele presupun că ar fi fost ba o biserică veche ocupată de discipoli ai diavolului, ba un spital de psihiatrie, ba un han condus de canibali sau chiar vechiul conac al lui Aleister Crowley din Scoția”, regizoarea Carmen Lidia Vidu.

Hotel California – Noblesse Oblige de Carmen Lidia Vidu - CINEPUB

Regia: Carmen Lidia Vidu
Imaginea: Horațiu Lazăr
Producător: Carmen Lidia Vidu
Distribuție: Valerie Renay, Sebastian Lee Philipp
An: 2013
Gen: scurtmetraj experimental
Durată: 8 minute

1,973 – Spectatori Cinepub

Sinopsis

Întunecat și senzual, Hotel California este un fascinant colaj foto-video în alb-negru, care spune o poveste complexă despre relații toxice, o privire prin gaura cheii în amintirile intime ale protagonistului. Acompaniată de vocea seducătoare a solistei de la Noblesse Oblige, în acest cover al celebrului cântec al The Eagles, regizoarea vizualizează, cu o creativitate debordantă, tulburarea interioară a tânărului erou, a cărui memorie e bântuită de o femme fatale fermecătoare și distructivă, într-un colaj de trecut şi prezent, vulnerabilitate și demoni interiori.

Cu o atmosferă aparte de film noir, HOTEL CALIFORNIA nu vorbește despre un loc precis; infernul nu e un spațiu anume unde poți merge, ci e ceva ce porţi mereu cu tine. (Diana Mereoiu, BIEFF 2013)

Festivaluri

  • Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF – România, 2013