Video & Photo

1 videos 1 photos

In Romănia, între anii 2004-2008 s-au raportat 5146 cazuri de viol.

Filmat în modul found-footage, „Caseta nr. 4/ Alexandra” spune povestea, inspirată din fapte reale, a unui cuplu răpit de o bandă de violatori. Este unul dintre acele scurtmetraje dure, și, din acest motiv, este restricționat spectatorilor în funcție de vârstă.

Regie: Cristian Pascariu
Scenariu: Cristian Pascariu
Distribuție: Alexandra Tarce, Olimpiu Blaj, Radu Lărgeanu, Bogdan Rădulescu, Alexandru Arion
Producător: Cristian Pascariu, Iuliana Târnovețchi
Imagine: Andrei Ungureanu
Montaj: Cristian Pascariu
Categorie: scurtmetraj
Gen: comedie
An: 2013
Durată: 15 minute
Subtitrări: Engleză

0 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Bazat pe fapte reale și realizat în stilul „found-footage”, filmul spune povestea unui cuplu de îndrăgostiți care este răpit de pe stradă. Paul, în vârstă de 23 de ani, face un film despre prietena lui, purtând-o prin diferite zone ale orașului. După lăsarea serii, se așează pe o bancă într-un loc mai retras, când o mașină oprește lângă ei și trei bărbați îi iau cu forța. Cuplul este dus într-un garaj de la marginea orașului, unde Paul este bătut și forțat să privească cum cei trei bărbați îi violează prietena.

Mai multe detalii

Probabil unul dintre cele mai dure scurtmetraje românești, „Caseta nr. 4/Alexandra” produce o senzație profundă de disconfort spectatorului. Stilul found-footage, completat de interpretarea veridică a actorilor, creează o puternică impresie de documentar și senzație că întâmplările nu sunt fictive, ci filmate de niște personaje reale. Spectatorul devine inevitabil un martor involuntar al momentului. Unul dintre acele scurtmetraje greu de privit, dar care abordează un subiect social extrem de important. Finalul este esențial: suntem informați că, în România, între anii 2004-2008, s-au raportat 5146 cazuri de viol. Filmul lansează și o subtilă invitație la a lua atitudine, odată ce suferințele victimelor sunt înțelese.

Festivaluri:

  • Festivalul Drepturilor Omului BARCELONA/PARIS/NEW YORK – SUA, 2013
  • Festivalul Internațional de Film Transilvania, competiția de scurtmetraje din cadrul Zilelor Filmului Românesc – România, 2013

Articole de presă: