Synopsis

Dragostea poate fi și surdă.

Cristian Pascariu semnează scenariul, regia și producția acestui scurtmetraj care spune povestea unei mame care, în pofida handicapului pe care îl are și a regretului de a-și fi abandonat fiul la naștere, dorește să meargă la concertul acestuia.

Betisoare rock and roll de Cristian Pascariu - 2010

Regie: Cristian Pascariu
Scenariu: Cristian Pascariu
Distribuție: Irina Wintze, Miron Maxim, Cristian Grosu, Radu Lărgeanu, Paul Frandoș, Matei Rotaru,Florin Suciu, Marius Bența, Anca Dogaru, Silviu Ruști, Alex Arion, Dan Țilea
Producător: Cristian Pascariu
Imagine: Andrei Ungureanu
Montaj: Andrei Crișan
Categorie: scurtmetraj
Gen: dramă
An: 2010
Durată: 14 minute
Subtitrări: Engleză

25,716 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Ana este surdo-mută și, pentru a putea supraviețui, vinde bețișoare parfumate în tren. Nevoită să își abandoneze fiul la naștere, are acum șansa să îl revadă, după 35 de ani, la concertul său rock. Pentru a ajunge la acesta, se vede nevoită să străbată o lume sonoră necunoscută și să comunice cu oameni care nu o înțeleg.

Mai multe detalii

Cu un buget foarte mic (2000 euro), Cristian Pascariu reușește să regizeze unul dintre acele scurtmetraje ale căror doză generoasă de emoție se regăsește în poveste. Firul epic poate fi „citit” chiar și la nivel arhetipal: povestea mamei care întreprinde o călătorie pentru a-și vedea, după foarte mult timp, fiul. Un element care romanțează povestea este contrastul dintre problemele de auz ale mamei și cariera muzicală a fiului. Rezultatul este un film făcut cu multă sensibilitate, fără derapaje în patetism, bine primit atât la noi cât și în mediul festivalier din străinătate, sporind publicul iubitor de scurtmetraje românești.

Replici din film:

„El cântă tare! Ne place.”

”Nu l-ai văzut de mult!”
”L-ai dus, unde?”

Festivaluri:

  • Festivalul Internațional de Film Transilvania, Zilele Filmului Românesc – România, 2010
  • Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independent IPIF – România, 2010
  • Festivalul de Film de la Cambridge – Marea Britanie, 2010
  • Festivalul de Film Expresion en Corto – Mexic, 2011

Premii:

  • Locul III în competiția pentru Trofeul Perla Neagră pentru Cel Mai Bun Film Studențesc, Festivalul Internațional de Film de la Abu-Dhabi – Emiratele Arabe Unite, 2010