Synopsis

În căutarea celebrității

Adrian Văncică și Gheorghe Ifrim, cunoscuţi publicului pentru rolurile din serialul de televiziune Las Fierbinţi, alături de Mihai Călin, Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Alexandru Bindea și Oana Ioachim sunt actorii care pot fi (re)descoperiți în America, venim!. Unul dintre acele filme românești care portretizează cu umor un vis des întâlnit în România: căutarea unei vieți mai bune în Statele Unite ale Americii.

America venim - film lungmetraj de Răzvan Săvescu online pe CINEPUB

Regie: Răzvan Săvescu
Scenariu: Oana Ioachim, Răzvan Săvescu
Distribuție: Gheorghe Ifrim, Adrian Văncică, Mihai Călin, Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Oana Ioachim, Alexandru Bindea, Ștefan Giurgiu, Marius Chivu, Mira Furlan
Producător: Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu, Jonathan Whittaker
Imagine: Liviu Mărghidan
Montaj: Tudor Pojoni
An: 2014
Categorie: lungmetraj ficțiune
Gen: comedie
Subtitrări: engleză
Teritorii:

1,739,347 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

Plecaţi tocmai din micul Târgovişte, cinci actori, regizorul, un băieţel şi ursul lui imens de pluş traversează oceanul pentru a susţine un spectacol la New York. Nu totul merge conform planului şi actorii hotărăsc, pentru câţiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, tot român, stabilit în SUA de ceva vreme, care le promite un turneu de amploare. Iau problemele lor sfârşit sau doar încep?

Mai multe detalii

Regizor, scenarist și producător, Răzvan Săvescu este cunoscut pentru serialele de televiziune pe care le-a realizat (La Bloc, La servici sau Las Fierbinți) și pentru filmul de televiziune O zi presedinte. Scurtmetrajul regizat de Săvescu, Icre negre (2010), poate fi urmărit în colecția de filme românești online disponibile pe CINEPUB.

America, venim! este o comedie inspirată de cariera de actor a lui Răzvan Săvescu: „Ca actor – pentru că am studiat actoria la UNATC, am fost angajat al Teatrelor Naţional şi Bulandra –, am trăit un fel de perioadă de aur. La Teatrul Naţional, odată cu venirea lui Andrei Şerban, am avut şansa să merg în turnee vreo trei ani. Apoi, am fost cinci ani angajat la Teatrului Bulandra şi din nou am călătorit. Ei bine, din aceste turnee am adunat foarte multe poveşti, unele mai amuzante sau inedite ca altele”, a declarat Răzvan Săvescu (www.gandul.ro).

Criticii spun:

„America, umorul și actorii. Umorul lipsește din România de o bună bucată de vreme. Și se pare că va mai lipsi. Nu știu unde și cum ne-am pierdut simțul umorului, dar știu că toți încercăm să îl regăsim. Asta se străduie și Răzvan Săvescu să facă în America, venim (2014) – să recupereze spiritul de glumă al cinemaului mioritic. […] Filmul nu e lipsit de energie comică. Unele secvențe sunt chiar pline de haz” (Doru Pop, www.clujulcultural.ro)

Replici din film

„Amice, uită-te bine la mine. Dați-mi trei zile și vă sparg. Praf vă fac. După mine o sa fii cel mai bun!”
„Povestea asta e moartă și îngropată.”
„Te-a părăsit mafiotu’?
Nu mă, l-am părăsit eu.”

Nominalizări:

  • Cel Mai Bun film de Debut, Premiile Gopo – România, 2015
  • Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) – România, 2014

Articole din presă