10 de Dorian Boguta - 2009

Video & Photo

1 videos 1 photos

Unde dai și unde crapă.

Scurtmetrajul „10”, regizat de Dorian Boguță, este încă o piesă în categoria de scurtmetraje românești care abordează tema cuplului. Filmul spune povestea unei relații secrete dintre doi iubiți, a cărei destrămare este receptată diferit de cei doi parteneri.

10 de Dorian Boguta - 2009

Regie: Dorian Boguță
Scenariu: Dorian Boguță
Distribuție: Andrei Aradits, Irina Teodorescu, Leonid Doni, Mirela Oprișor
Producător: Mihaela Stoian, Daniel Pîrvulescu
Imagine: Liviu Pojoni, Jr.
Montaj: Dana Bunescu
Categorie: scurtmetraj
Gen: comedie
An: 2009
Durată: 19 minute
Subtitrări: Engleză

20,739 – Spectatori Cinepub

SINOPSIS

După o relație secretă de 10 luni, Irene hotărăște să se despartă de Vlad. El crede că ea vrea să se întoarcă la fostul iubit, dar ea spune că doar s-a săturat. Ce va face Vlad ca s-o recâștige?

Mai multe detalii

„10” este filmul de debut al actorului Dorian Boguță, primul dintr-o serie de scurtmetraje pe care acesta le-a realizat pe parcursul carierei sale ca regizor.

Dialogurile sunt esențiale atunci când avem un astfel de context: un cuplu, o relație secretă și un punct de cotitură, iar Dorian Boguță, care semnează și scenariul scurtmetrajului, creează replici credibile și pline de subînțelesuri, uneori grave, alteori ironice sau amuzante.„Dragoste cu sila nu se poate” este una dintre replicile protagonistului, care pare să devină un adevărat motto pentru film.

Serios, grav, dar în același timp amuzant și relaxant, „10” dezvăluie în 20 de minute fațetele unei relații: de la supărare la ironii acide, de la apropiere la absurdul realității, de la posibilitatea unei despărțiri… la un vals pe acoperișul unui bloc.

„10” face parte din colecția de scurtmetraje românești online a Cinepub în care tema cuplului este complex dezvăluită.

Replici din film:

”Ninge.”
”Promiți că o să ai grijă de tine și că o să fii fericită?”