• Male

Adrian Sitaru

Biography

Adrian Sitaru a scris și regizat scurtmetrajul Valuri (2007), care a fost selectat în competiția oficială a Festivalului de Fim de la Sundance, a câștigat Leopardul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Locarno și mai mult de alte 25 de premii.

A terminat în 2008 primul lui lungmetraj, Pescuit Sportiv, care a fost selectat printre altele în cadrul Festivalului de Film Zilele Veneției, Festivalului Internațional de Film de la Toronto, BFI Londra, câștigând zece premii.

 Scurtmetrajul său, Colivia (2010), a câștigat numeroase premii (aproximativ 30), printre care grantul DAAD, în cadrul Berlinale Shorts, și certificatul de excelență acordat de BAFTA Los Angeles.

Din dragoste cu cele mai bune intenții (2011), al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, a câștigat doi Leoparzi de Aur în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno (Cel mai bun regizor și Cel mai bun actor) și alte cinci premii, fiind selectat în peste 70 de festivaluri de film din întreaga lume.

În 2012, Sitaru a finalizat cel de-al treilea lungmetraj, Domestic, selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film Mar del Plata și a Festivalului de Film Slamdance.

Anul 2014 a marcat lansarea altor 3 scurtmetraje: Artă (selectat în cadrul Festivalului Internațional de Fim de la Veneția – secțiunea Orizonturi), Excursie (Premiul ARTE – Festivalul Internațional de Scurtmetraje Hamburg) și Counterpart, primul film al lui Sitaru în limba engleză, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Scurtmetraje Clermont – Ferrand.

Cel de-al patrulea lungmetraj, Ilegitim, a avut premiera în cadrul Berlinale Formu 2016 și a câștigat premiul C.I.C.A.E. și alte nouă premii.

Filmography

Movie NameRelease Date
Lord 23 September 2011
Din dragoste cu cele mai bune intenții 28 October 2011
Colivia 24 September 2010
Chefu’ 2 November 2012
Excursie 5 April 2014
Ileana Bîrsan în dialog cu Adrian Sitaru 24 October 2017
Domestic 22 March 2013
Pescuit sportiv 4 February 2009