Retur
Emanuel Pârvu
2013

Retur

Prezent alături de „Un duet” și „Kazimir” la Festivalul Internațional de Film Independent „Anonimul” în 2013, „Retur” are o legătură geografică și tematică strânsă cu al doilea film menționat. E vorba despre credințele din zona satelor Deltei Dunării, unde creștinismul este de multe ori tributar ritualurilor păgâne și superstițiilor de tot felul care tulbură mințile locuitorilor. Un scurtmetraj de un comic savuros, cu o distribuție cel puțin la fel de spectaculoasă ca subiectul însuși.

Regia: Emanuel Pârvu
Scenariul: Emanuel Pârvu
Producător: Alexandru Teodorescu
Distribuție: Dorina Lazăr, Constantin Cojocaru, Andi Vasluianu, Anca Sigartău, Mircea Andreescu, Medeea Marinescu, Dorian Boguță, Liliana Mocanu, Ana Ciontea
An: 2013
Gen: scurtmetraj
Durată: 15 minute
Subtitrare: Engleză

Sinopsis:

În Delta Dunării, oamenii sunt ghidați de credințe arhaice neînțelese de ceilalți. Nici măcar pământul nu e în armonie cu obiceiurile lor învechite, iar dezgroparea morților după zece ani pentru a le spăla oasele poate derapa într-un eveniment neplăcut. Dar membrii unei familii din Sfântu Gheorghe decid să ignore cerința preotului de a nu mai săpa după cadavre, crezând că fac ce se cuvine după datini și obiceiuri.

Citește fișa filmului pe Aarc.ro:

Festivaluri

Festivalul Internațional de Film Anonimul – România, 2013

Articole din presă:
Scurtmetraje româneşti la Festivalul Anonimul 2013 - www.aarc.ro
Festivalul Anonimul ne propune proiecţie de film pe malul Dâmboviţei www.aarc.ro