Filminute

Premieră surpriză pe CINEPUB

Încurajăm filmul independent și festivalurile online! Descoperă povești puternice în filme de un minut.

Recomandăm Filminute, Festivalul Internațional de Filme de un minut, o colecție a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare livrând o poveste completă în 60 de secunde.

”E întotdeauna fascinant să vedem cât de concis, concret și profund reflectă filmele de un minut lumea în care trăim. De la diferitele crize și amenințări umanitare, la căutarea omului modern îndreptată spre adevăr și înțelegere în relații, boală și chiar viața de după - vedem atât de multe aspecte curente ale vieții noastre reflectate în film, de cele mai multe ori în moduri neașteptate” a spus John Ketchum, co-fondatorul și directorul executiv al festivalului. ”Publicul va putea urmări drame, precum și o doză sănătoasă de comedie printre picături”.

Cele 17 țări reprezentate în competiție în acest an sunt: Austria, Canada (2), Chile, China, Columbia, Danemarca, Franța (2), Iran (3), Mexic, Filipine, România (2), Rusia, Singapore, Spania (3), Turcia (3), UK și SUA (3).

”Numărul impresionant al înscrierilor pe care le-am primit în ultimii ani din Iran, Columbia, Chile, Turcia, Spania și Franța a dus la creșterea audienței online”, spune co-fondatorul Filminute Sabaa Quao. ”Aceste filme ne susțin de asemenea ipoteza că nicio țară nu are monopol asupra poveștilor bune.”

În acest an România este prezentă cu două filme, cărora le anunțăm premiera oficială pe platformă. Și vă încurajăm să urmăriți întreaga selecție Filminute și să votați filmul preferat până pe 25 octombrie.

Crooked

Regia: Tudor Botezatu
Un scurtmetraj despre viața la țară și minunile cotidianului.

Her Birthday Present

Regia: Razvan Dü
Razvan Dü a câștigat Mențiunea Juriului în 2016 și se întoarce la Filminute cu un scurtmetraj care privește cu umor partea întunecată a relațiilor.