Bețișoare rock’n’roll
Cristian Pascariu
2010

betisoare-rocknroll-afisBețișoare rock’n’roll

Regia, scenariul și producția: Cristian Pascariu
Imaginea: Andrei Ungureanu
Distribuție: Irina Wintze, Miron Maxim, Cristian Grosu, Radu Lărgeanu, Paul Frandoș, Matei Rotaru, Florin Suciu, Marius Bența, Anca Dogaru, Silviu Ruști, Alex Arion, Dan Țilea
An: 2010
Gen: scurtmetraj
Durată: 14 minute

 

Sinopsis
Ana este surdo-mută și pentru a putea supraviețui vinde bețișoare parfumate în tren. Nevoită să își abandoneze fiul la naștere, are acum șansa să îl revadă, după 35 de ani, la concertul său rock. Pentru a ajunge la acesta, se vede nevoită să strabată o lume sonoră necunoscută și să comunice cu oameni care nu o înțeleg.

Citește fișa filmului pe Aarc.ro

Declarația regizorului
Filmul l-am descoperit, în primul rând ca și regizor, într-o călătorie cu trenul, acolo am văzut o femeie surdă vânzând bețișoare parfumate la bucată, am fost atras de energia transmisă de această femeie și am decis să construiesc o poveste bazată pe acest eveniment.
Producția am realizat-o din necesitate, a fost o experiență extraordinară, am cunoscut o mulțime de oameni binevoitori și consider că a fost o etapă foarte importantă pentru conturarea mea profesională.

Festivaluri
Festivalul Internațional de Film Transilvania, Zilele Filmului Românesc – România, 2010
Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independent IPIF – România, 2010
Festivalul de Film de la Cambridge – Marea Britania, 2010
Festivalul de Film Expresion en Corto – Mexic, 2011

Premii
Locul III în competiția pentru Trofeul Perla Neagră pentru Cel Mai Bun Film Studențesc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Abu-Dhabi – Emiratele Arabe Unite, 2010

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+