Noutăți

Kapitalism – rețeta noastră secretă

Prezentat la IDFA (Festivalul Internațional de Film Documentar de la Amsterdam) și la Festivalul de Film de la Sarajevo, Kapitalism – rețeta noastră secretă este un documentar românesc care propune o întoarcere imaginară a lui Nicolae Ceaușescu în România, după douăzeci de ani de capitalism.

Dan Voiculescu, Ioan Niculae, George Copos, Dan Diaconescu, Dinu Patriciu sau George Becali sunt doar o parte dintre cei care sunt urmăriți în documentar, la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul.

Kapitalism – rețeta noastră secretă

Regia: Alexandru Solomon
Imagine: Andrei Butică
An: 2010
Gen: documentar
Durată: 77 minute

 


Kazimir

Un diacon cu puteri paranormale este protagonistul acestui scurt metraj românesc plin de mister.

Câștigător al premiului ”Prix du premier film ou film d’ecole du conseil general du Finistre”, Brest European Short Film Festival

Kazimir

Regia: Dorian Boguță
Imagine: Liviu Pojoni Jr.
An: 2013
Gen: scurtmetraj ficțiune
Durată: 23 minute


Fața galbenă care râde

O comedie emoționantă despre doi părinți aflați față în fată cu tehnologia în încercarea lor de a vorbi cu fiul lor plecat din țară.

Scurtmetraj românesc selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Fața galbenă care râde

Regia: Constantin Popescu
Scenariul:Doru Lupeanu
Imagine: Liviu Mărghidan
An: 2008
Gen: scurtmetraj ficțiune
Durată: 15 minute

 


Plimbare

Valeria Seciu interpretează o femeie în vârstă care se hotărăște că azi se va simți altfel.
Scurt metraj românesc prezentat în premieră la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Plimbare

Regia: Mihaela Popescu
Scenariul:Mihaela Popescu
An: 2013
Gen: scurtmetraj ficțiune
Durată: 15 minute

 


Câinele japonez

Selectat pentru a reprezenta România la cea de-a 87-a ediție a Premiilor Oscar, categoria cel mai bun film străin, câștigător al Premiului pentru Cel Mai Bun Film la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia, Câinele japonez este un film delicat şi tandru despre reconciliere familială.

Iar Hollywood Reporter l-a considerat ”un film plăcut, neaşteptat de optimist, superb jucat, în care speranţa se întrevede permanent, în spatele tragediei”.

Câinele japonez

Regia: Tudor Cristian Jurgiu
Scenariul:Ioan Antoci, Gabriel Gheorghe, Tudor Cristian Jurgiu
An: 2013
Gen: lungmetraj ficțiune
Durată: 90 minute

 


Rocker

Prezentat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian în 2012, Rocker a fost considerat un film românesc prin care ”noul val dovedeşte că are nu doar creier, ci şi nerv” (Cătălin Olaru, Cultura).

”Filmul acesta e un fel de urlet, de strigăt de disperare transpus pe ecran prin intermediul acestui rocker care îmbătrîneşte şi a trupei rock anonime. Îmi place această lume, deoarece e o lume cu o identitate a ei, o lume în care există un fel de comuniune” (Marian Crișan, Dilema Veche).

Rocker

Regia: Marian Crișan
Scenariul: Marian Crișan
An: 2012
Gen: lungmetraj ficțiune
Durată: 91 minute

 


CINEPUB LIVE

O discuție cu Gabriela Adameșteanu, moderată de Andreea Răsuceanu

Miercuri, 5 aprilie, ora 19:00
Online pe cinepub.ro sau offline în Librăria Cărturești Verona
Extindem întâlnirile de la CINEPUB live. Cu CINEPUB descoperi nu numai lumea filmului, ci și viața culturală românească.
Vă propunem adevărate documentare prin care să descoperim universurile unor scriitori, pictori, sculptori, muzicieni, istorici sau filosofi, personalități marcante ale culturii românești.
Mâine, miercuri, 5 aprilie, vă provocăm la o discuție despre viața cu și fără literatură: Andreea Răsuceanu în dialog cu Gabriela Adameșteanu.

„Cred în noroc, în întâmplări. Viaţa are o ordine secretă… Orice succes nu măsoară neapărat valoarea, el depinde de foarte multe lucruri. Da, am fost şi sunt un autor norocos”, Gabriela Adameşteanu (tvr.ro).

Importantă scriitoare postbelică, Gabriela Adameșteanu a semnat cărți de proză traduse în nu mai puțin de 15 limbi. A publicat patru romane (Drumul egal al fiecărei zile, 1975; Dimineața pierdută, 1984; Întîlnirea, 2007; Provizorat, 2011), două volume de proză scurtă (Dăruiește-ți o zi de vacanță, 1979; Vară-primavară, 1989), două volume de jurnalism (Obsesia politicii, 1995; Cele două Românii, 2000), un volum de memorialistică (Anii romantici, 2014) și două traduceri din limba franceză (Pierre și Jean, 1978, Fără îndurarea lui Christos, 2001). Cu o activitate intensă ca jurnalist, Gabriela Adameșteanu a condus revista 22 (13 ani) si suplimentul ei Bucureștiul cultural (7 ani).


Decorează-ți casa cu film românesc!
Un nou concurs CINEPUB!

Înscrie-te în baza de date a newsletter-ului CINEPUB și noi îți decorăm casa cu film românesc! Participă la concurs și poți câștiga un mini proiector Philips Pico Pics, pentru a-ți crea simplu și rapid un cinematograf la tine acasă. Cu posibilitate de a prelua conținut de pe memorie internă, de pe memorie USB, de pe cameră sau smartphone, cu mini proiectorul Philips Pico Pics poți să îți decorezi și redecorezi casa zi de zi, în funcție de dispoziție, de anotimp sau de zi. În acest moment, 163 de animații, documentare, lungmetraje sau scurtmetraje sunt variantele pe care le poți alege de pe cinepub.ro.

Decorează-ți casa cu film românesc!
Un nou concurs CINEPUB!


Totul ca la carte

Scurtmetraj românesc produs independent de Bell Film în co-producție cu Alien Film, cu Crina Semciuc, Andrei Seușan, Ionuț Ghenu, Diana Cavallioti, Dorian Boguță în rolurile principale. Filmul spune povestea lui Cornel care împlinește 18 ani și pornește într-o călătorie care îi va ridica intrebări fundamentale despre viitorul lui.

Totul ca la carte

Regia: Bogdan Bărbulescu
Scenariul: Bogdan Bărbulescu, Andra Barbuica
An: 2013
Gen: scurtmetraj fictiune
Durată: 30 minute


Drumul scurt până departe

Scurtmetraj românesc produs independent de Alien Film, cu Elvira Deatcu, Andrei Roșu și Gabriel Spahiu în rolurile principale. Filmul spune povestea Mariei, care, la 40 de ani, are impresia că viața ei s-a sfârșit. Dar rutina zilnică îi este întreruptă de către un vizitator neașteptat.

Drumul scurt până departe

Regia: Ilija Piperkoski
Scenariul: Adina Militaru
An: 2013
Gen: scurtmetraj fictiune
Durată: 29 minute


O nouă ediție specială CINEPUB live!

Ileana Bîrsan în dialog cu Dana Bunescu, o cineastă marcantă a filmului românesc!

În 2017 a fost recompensată cu Ursul de Argint pentru Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie, distincţie acordată pentru montajul filmului Ana, mon amour, regia Călin Peter Netzer.

A semnat montajul a 31 de filme de lungmetraj, scurtmetraj, documentare și animație și a lucrat în departamentul de sunet pentru alte 36 (conform imdb.com). Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Radu Jude, Călin Peter Netzer, Tudor Giurgiu, Andrei Ujică, Cristian Nemescu sau Răzvan Rădulescu sunt doar o parte dintre regizorii cu care a colaborat. Din filmografia ei, amintim: Moartea domnului Lăzărescu, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, Poziția copilului, California Dreamin’, Aferim și Legături bolnăvicioase.

CINEPUB LIVE

O discuție cu Dana Bunescu, moderată de Ileana Bîrsan
Marți, 28 martie, ora 19.00

Online pe cinepub.ro sau offline în Librăria Cărturești Verona


Roboțelul de aur

Roboțelul de aur

Descoperă magia documentarului Roboțelul de aur, proiectat la One World Romania în 2016, în secțiunea Kinedok. Întâlnește-o pe Steluța Duță și află-i povestea specială: a crescut la orfelinat, a fost alungată din cămin, a trăit ani întregi în derivă, apoi a descoperit sportul care i-a schimbat viața: boxul. Steluța este acum multiplă campioană europeană și mondială.

Regia: Mihai Dragolea, Radu Mocanu
Scenariul: Mihai Dragolea, Radu Mocanu
An: 2015
Gen: documentar
Durată: 72 minute


CINEPUB LIVE

Gala Premiilor Gopo – Marți, 21 martie

Gala premiilor GOPO

Ora 20:00 – sosirea invitaților pe covorul roșu
Ora 20:40 – ceremonia de decernare a premiilor.

Continuăm tradiția de a transmite live cele mai importante evenimente cinematografice românești.

Anunțăm o premieră pe cinepub.ro! Cea de-a XI-a ediție a Premiilor Gopo poate fi urmărită LIVE pe platformă!

Pasionații de film românesc pot trăi, alături de protagoniștii filmului românesc emoțiile din seara în care se decernează premiile pentru cele mai importante realizări cinematografice autohtone din cursul anului precedent.


A 11-a poruncă

O nouă premieră internațională în online pe CINEPUB: A 11-a poruncă, de Mircea Daneliuc, primul film de după 1989 semnat de unul dintre cei mai importanți regizori români.

A 11-a poruncă

Regia: Mircea Daneliuc
Scenariul: Mircea Daneliuc
Imaginea: Florin Mihăilescu
An: 1991
Gen: lungmetraj ficțiune
Durată: 141 minute


CINEPUB LIVE

Urmarește live un nou eveniment Cercul. Criticul de film Ileana Bîrsan și regizorii de filme documentare Alexandru Solomon, Oana Giurgiu și Claudiu Mitcu vorbesc despre filmele documentare și publicul lor. Europa liberă, istoria evreilor din România sau rețeaua de medicamente de citostatice sunt doar câteva dintre subiectele documentarelor realizate de cei trei. Vorbim despre adevăr, manipulare sau propagandă în filmele documentare.


Australia

Un film ”despre prima participare a naționalei homeless-ilor, a oamenilor străzii din România, la un campionat mondial de fotbal. S-a întâmplat în Australia și ce să zic…. a fost o experiență pe care nu pot să o uit […] cu niște oameni simpli și cu o viață foarte grea, care erau mai lucizi și mai verticali decât foarte mulți oameni pe care i-am cunoscut eu” (Claudiu Mitcu, regizorul filmului).

Australia

Regia: Claudiu Mitcu
Scenariul: Claudiu Mitcu
Imaginea: Toma Velio
Producători: Carmen Harabagiu, Andrei Crețulescu, Aurelian Nica
An: 2009
Gen: documentar
Durată: 64 minute

 


Undeva la Palilula

Vă invităm să intrați în lumea aparte creată de importantul regizor de teatru Silviu Purcărete, să descoperiți un orăşel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe, ”o comunitate mică de caraghioşi, de leneşi, de curve, de derbedei cu inimă de înger care trăieşte sub soare într-o dulce inconştienţă inocentă” (undevalapalilula.ro).

Undeva la Palilula

Regia: Silviu Purcărete
Scenariul: Silviu Purcărete
Imaginea: Adrian Silișteanu
An: 2012
Gen: lungmetraj ficțiune
Durată: 145 minute