Noutăți

Betoniera

Mimi Brănescu, Iulia Lumânare, Teo Corban și Adrian Titieni într-un scurt metraj prezentat, printre altele, la Clermont Ferrand, Sao Paulo, Vilnius și TIFF.

Betoniera

Regia: Liviu Săndulescu
Distribuție: Mimi Brănescu, Iulia Lumânare, Teo Corban și Adrian Titieni
An: 2013
Gen: scurt metraj
Durată: 16 minute


Bruiaj

Filmat în stilul found footage, un scurt metraj independent fără buget, dar cu impact puternic, un horror cu accente de comedie.

Bruiaj

Regia: Bogdan Drumea
Distribuție: Ilona Brezoianu, Lorena Luchian, George Lepădatu
An: 2013
Gen: scurt metraj
Durată: 13 minute


Curaj

E vorba de curaj sau dimpotrivă? Descoperă dilema morală a unei femei pusă față în fată cu doi infractori.

Curaj

Regia: Radu Matei Bărbulescu
Distribuție: Paula Niculiță, Mihai Alexandru, Mădălin Mandin, Andrei Coman
An: 2011
Gen: scurt metraj
Durată: 6 minute


Proba de microfon

Premieră internațională absolută în online.
Proba de microfon îl prezintă pe autorul Mircea Daneliuc în rol de regizor, scenarist și actor. Tora Vasilescu și Gina Patrichi întregesc o distribuție remarcabilă dintr-un film ”ce-l confirma pe Mircea Daneliuc drept un cineast anti-sistem” (Titus Vâjeu). Un film care, suprinzător, a trecut de cenzura vremii.

Proba de microfon

Regia: Mircea Daneliuc
Distribuție: Tora Vasilescu, Gina Patrichi, Mircea Daneliuc
An: 1980
Gen: lungmetraj
Durată: 108 minute


CINEPUB LIVE: Ileana Bîrsan în dialog cu Cristi Puiu

Miercuri, 12 octombrie, a fost o zi istorică pentru CINEPUB: prima transmisiune live online a unui eveniment destinat cinefililor. Premiera tehnică a echipei cinepub.ro permite accesul unui public larg la evenimente cinefile până ieri rezervate doar unui mic număr de norocoși (de regulă bucureșteni) sau temerari care înfruntau traficul urban la ore imposibile și… reci. Vă invităm acum să vă așezați comod în fotoliu cu o ceașcă de ceai și să savurați întâlniri fierbinți cu personalități efervescente.

Am lansat CINEPUB live alături de cel care a marcat istoria recentă a cinematografiei românești: Cristi Puiu. Discuția încinsă și electrizantă moderată de Ileana Bîrsan este disponibilă online, pentru cei care nu au putut să urmărească evenimentul live.

Vă invităm să descoperiți personalitatea puternică, efervescentă și inconfundabilă a regizorului Cristi Puiu, într-un adevărat masterclass despre cinema.

Cercul, un proiect Cărturești susținut de cinepub.ro


Marilena de la P7

O dramă plină de umor, o poveste învăluită de fragilitatea atât de specifică regretatului regizor Cristian Nemescu.
Cu o distribuție impresionantă (Gabriel Huian, Mădălina Ghițescu, Gabriel Spahiu și Andi Vasluianu), prezentat la Cannes în 2006 (Semaine de la Critique), câștigător al Marelui Premiu la Milano și al Premiului pentru Cel Mai Bun Film Românesc la TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania), ”Marilena de la P7” este un film românesc pe care niciun cinefil nu trebuie să îl rateze.

Marilena de la P7

Regia: Cristian Nemescu
Distribuție: Gabriel Huian, Mădălina Ghițescu, Andi Vasluianu, Gabriel Spahiu, Aura Călărașu
An: 2006
Gen: scurtmetraj ficțiune
Durată: 45 minute
 

 


Vânătoarea de vulpi

”Vânătoarea de vulpi, unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române”, scrie Ionuț Mareș, tânărul reprezentant al noii generații de critici români. ”Prin Năiță Lucean un întreg sat oltenesc, botezat aproape mitic (Cornul Caprei) dezvăluie într-un ceas de amurg strălucirea unei umanități colosale”, consideră Titus Vîjeu, autorul unui amplu și important studiu al filmelor lui Mircea Daneliuc (”Mircea Daneliuc – Monsieur l’auteur sau lupul singuratic al filmului românesc”).

Vânătoarea de vulpi

Regia: Mircea Danieliuc
Distribuție: Mitică Popescu, Mircea Diaconu, Valeria Seciu, Zaharia Volbea, Aristide Teică, Gheorghe Cozorici
An: 1980
Gen: lungmetraj
Durată: 107 minute
 

 


LIVE

”Live”, filmul românesc care reprezintă debutul în regie al lui Vlad Păunescu, unul dintre cei mai importanți producători și directori de imagine de la noi din țară, fondator al industriei cinematografice romănești independente și al celebrelor studiouri Castel Film.

LIVE - Vlad Paunescu

Regia: Vlad Păunescu
Distribuție: Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Adrian Titieni, Ioana Blaj, Doru Ana, Claudiu Bleonț și Andrei Huțuleac
An: 2015
Gen: lungmetraj
Durată: 107 minute
 

 


De ce pe mine?

”Filmul românesc are toate dramele. Am avut drama ciorbei, acum filmăm drama chiuvetei”, își descrie cu umor regizorul Dan Chișu scurtmetrajul ”De ce pe mine?” (Aarc.ro), o comedie cu accente de thriller, un film despre film, o poveste plină de umor, sarcasm și suspans.

De ce pe mine - Dan Chisu

Regia: Dan Chișu
Distribuție: Emanuel Pârvu, Alex Bogdan, Tudor Istodor, Andrei Huțuleac, Ovidiu Niculescu
An: 2016
Gen: scurtmetraj
Durată: 16 minute