Noutăți

Roboțelul de aur

Roboțelul de aur

Descoperă magia documentarului Roboțelul de aur, proiectat la One World Romania în 2016, în secțiunea Kinedok. Întâlnește-o pe Steluța Duță și află-i povestea specială: a crescut la orfelinat, a fost alungată din cămin, a trăit ani întregi în derivă, apoi a descoperit sportul care i-a schimbat viața: boxul. Steluța este acum multiplă campioană europeană și mondială.

Regia: Mihai Dragolea, Radu Mocanu
Scenariul: Mihai Dragolea, Radu Mocanu
An: 2015
Gen: documentar
Durată: 72 minute


CINEPUB LIVE

Gala Premiilor Gopo – Marți, 21 martie

Gala premiilor GOPO

Ora 20:00 – sosirea invitaților pe covorul roșu
Ora 20:40 – ceremonia de decernare a premiilor.

Continuăm tradiția de a transmite live cele mai importante evenimente cinematografice românești.

Anunțăm o premieră pe cinepub.ro! Cea de-a XI-a ediție a Premiilor Gopo poate fi urmărită LIVE pe platformă!

Pasionații de film românesc pot trăi, alături de protagoniștii filmului românesc emoțiile din seara în care se decernează premiile pentru cele mai importante realizări cinematografice autohtone din cursul anului precedent.


A 11-a poruncă

O nouă premieră internațională în online pe CINEPUB: A 11-a poruncă, de Mircea Daneliuc, primul film de după 1989 semnat de unul dintre cei mai importanți regizori români.

A 11-a poruncă

Regia: Mircea Daneliuc
Scenariul: Mircea Daneliuc
Imaginea: Florin Mihăilescu
An: 1991
Gen: lungmetraj ficțiune
Durată: 141 minute


CINEPUB LIVE

Urmarește live un nou eveniment Cercul. Criticul de film Ileana Bîrsan și regizorii de filme documentare Alexandru Solomon, Oana Giurgiu și Claudiu Mitcu vorbesc despre filmele documentare și publicul lor. Europa liberă, istoria evreilor din România sau rețeaua de medicamente de citostatice sunt doar câteva dintre subiectele documentarelor realizate de cei trei. Vorbim despre adevăr, manipulare sau propagandă în filmele documentare.


Australia

Un film ”despre prima participare a naționalei homeless-ilor, a oamenilor străzii din România, la un campionat mondial de fotbal. S-a întâmplat în Australia și ce să zic…. a fost o experiență pe care nu pot să o uit […] cu niște oameni simpli și cu o viață foarte grea, care erau mai lucizi și mai verticali decât foarte mulți oameni pe care i-am cunoscut eu” (Claudiu Mitcu, regizorul filmului).

Australia

Regia: Claudiu Mitcu
Scenariul: Claudiu Mitcu
Imaginea: Toma Velio
Producători: Carmen Harabagiu, Andrei Crețulescu, Aurelian Nica
An: 2009
Gen: documentar
Durată: 64 minute

 


Undeva la Palilula

Vă invităm să intrați în lumea aparte creată de importantul regizor de teatru Silviu Purcărete, să descoperiți un orăşel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe, ”o comunitate mică de caraghioşi, de leneşi, de curve, de derbedei cu inimă de înger care trăieşte sub soare într-o dulce inconştienţă inocentă” (undevalapalilula.ro).

Undeva la Palilula

Regia: Silviu Purcărete
Scenariul: Silviu Purcărete
Imaginea: Adrian Silișteanu
An: 2012
Gen: lungmetraj ficțiune
Durată: 145 minute

 


Frații Dabija

Prezentat în premieră internațională la Festivalul Internațional de Film de la Montreal, ulterior selectat la Astra Film Festival, proiectul documentarului Frații Dabija a pornit ca un experiment, după cum afirmă regizorul Cătălin Drăghici: ”fiind prieten de multă vreme cu cei trei frați am avut curiozitatea să aflu către ce poate duce o astfel de inițiativă.

Frații Dabija

Regia: Cătălin Drăghici
Scenariul: Cătălin Drăghici
Imaginea: Ștefan Radu Fulga
Producător: Gabriela Suciu, Daniel Drăghici
An: 2015
Gen: documentar
Durată: 62 minute


București NonStop

Una dintre ultimele interpretări memorabile a celui care a fost Ion Besoiu. Alături de acesta, cinefilii vor regăsi o distribuție de excepție: Gheorghe Ifrim, Dorina Lazăr, Toma Cuzin, Alexandru Papadopol, Olimpia Melinte, Dorian Boguță, Tudor Smoleanu, Adrian Titieni.

București NonStop

Regia: Dan Chișu
Scenariul: Dan Chișu
Imaginea: Liviu Pojoni Jr.
Producător: Dan Chișu, Codin Maticiuc, Liviu Pojoni Jr.
An: 2015
Gen: lungmetraj ficțiune
Durată: 86 min
Subtitrare: engleză


Suntem în doliu.

Cinepub suferă, plânge și strigă. Adică face lucruri pe care știți că nu le-a făcut niciodată pînă acum. Și asta pentru că cinepub.ro nu e doar un tovarăș tăcut, un site, o colecție de filme online sau un robot. Cinepub are suflet, este o comunitate de prieteni, cunoscuți și mai ales necunoscuți, spectatori, autori, contributori și voluntari, cineaști și cinefili, de români de aici și de pretutindeni, de expați sau de locuitori ai altor țări. Nu în ultimul rînd, Cinepub este o mică, dar inimoasă echipă, iar unii dintre bătrânii ei membri și-au făcut stagiul civic în Decembrie 89 în Piața Palatului și la Universitate.

Iată de ce, astăzi când compatrioții noștri, tinerii, bătrânii, femeile și copiii sunt batjocoriți în stradă și scuipați în suflet pentru alte cinci generații, oricât de cinefili am fi, nu putem da drumul la proiecție. Eram deja în doliu, pregătisem pentru astăzi ultimul film al Maestrului Ion Besoiu, trecut de curând în neființă, “București Non-Stop”. Dar pentru că Bucureștiul este acum Non Stop în stradă, pentru că ne-au furat nu numai o revoluție, ci și nopțile copiilor noștri, joia asta nu dăm film. Acum nu e vreme de cinema. Sperăm să revenim în sală. Am plătit scump biletul.

Doliu


CINEPUB live

Ileana Bîrsan și Eugen Ciurtin în dialog cu Nae Caranfil

Îți propunem o întâlnire cu Nae Caranfil, autorul filmelor E pericoloso Sporgersi, Filantropica, Asfalt Tango, Restul e tăcere și Closer to the Moon: live offline în Librăria Cărtureși Verona. Dacă nu ai cum să ajungi la Cărturești, ne vedem online pe www.cinepub.ro.
Marți, 31 ianuarie, ora 19.00
Online pe cinepub.ro sau offline în Librăria Cărturești Verona


Bricostory

Tudor Aaron Istodor, recent selectat în programul Shooting Stars la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, interpretează rolul vânzătorului de la Bricostore, care este mult prea prietenos cu Ana, venită la cumpărături alături de prietenul ei.

Bricostory

Regia: Andreea Păduraru
Scenariul: Andreea Păduraru
Imagine: Tudor Mircea
Distribuție: Klara Tompa, Tudor Hristescu, Tudor Aaron Istodor
An: 2007
Gen: scurtmetraj ficțiune

 


Carne de iepure

Scurtmetraj prezentat la Festivalul Internațional de Film NexT, Carne de iepure spune povestea lui Edi, un culturist timid care încearcă să își găsească o prietenă.

Carne de iepure

Regia: Gabriel Achim
Scenariul: Gabriel Achim, Cosmin Manolache
Imagine: George Chiper – Lillemark
Distribuție: Bogdan Vodă, Cristi Balint, Silvana Mihai, Sebastian Angborn
An: 2015
Gen: scurtmetraj ficțiune


Nina

Nina is planning her weekend at the beach. It seems easy, doesn’t it? But it’s more complicated than she suspects.
A short film by Ruxandra Ghițescu.

Nina

Regia: Ruxandra Ghițescu
Scenariul: Ruxandra Ghițescu
Distribuție: Andreea Grămoșteanu
An: 2008
Gen: scurtmetraj ficțiune

 

 


Câștigă o invitație dublă la Premiera de gală a filmului Fixeur, de Adrian Sitaru!

Vezi cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, cu Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca. Descoperă povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter.

Înscrie-te la newsletter-ul CINEPUB, află ultimele noutăți despre evenimentele și premierele noastre și noi te invităm la cinema (joi, 26 ianuarie, ora 20:00, cinema Pro).

Dacă ești deja abonat la newsletter-ul CINEPUB, întră pe pagina de Facebook CINEPUB și scrie-ți numele într-un comment la postarea care anunță concursul.

Pe CINEPUB poți vedea alte șase filme semnate de Adrian Sitaru: lungmetrajele Din dragoste cu cele mai bune intenții, Domestic și scurtmetrajele Excursie, Chefu’, Colivia, Lord.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți. Va fi desemnat un câștigător care va primi o invitație dublă la filmul ”Fixeur”, de Adrian Sitaru.

Perioada de desfășurare a concursului: 22-25 ianuarie 2017 (ora 13:00).
Premiera filmului Fixeur va avea loc joi, 26 ianuarie, ora 20:00, Cinema Pro (Str. Ion Ghica nr. 3).
Citește regulamentul concursului aici.


E pericoloso sporgersi

”Nae Caranfil a apărut în 1992 ca o tornadă, ca o promisiune a unui nou val care n-avea să se concretizeze decât mulţi ani mai târziu ” (Mihai Chirilov, Re:Publik mai 2005).

Prezentat în premieră la Cannes, secțiunea Quinzaine de realisateurs, E pericoloso sporgersi este filmul de debut al unuia dintre cei mai îndrăgiți regizori români. Filmele lui sunt devenite cult, iar replicile memorabile: ”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană!” fiind doar un exemplu al acestora.

E pericoloso sporgersi

Regia: Nae Caranfil
Imaginea: Cristian Comeagă
Distribuție: Marius Stănescu, Natalie Bonifay, George Alexandru
An: 1993
Gen: lungmetraj ficțiune

 


Câștigă o invitație dublă la ”6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil!

6,9 pe scara Richter de Nae Caranfil

O comedie cu accente de musical. Cel mai recent lungmetraj semnat de Nae Caranfil, regizorul filmelor „Filantropica”, „Restul e tăcere”, „Asfalt Tango” și ”E pericoloso Sporgersi”.

Participă la concurs și ești invitatul nostru la Premiera filmului ”6,9 pe scara Richter”: Miercuri, 18 ianuarie, ora 20:00, la Grand Cinema and More (Băneasa). Proiecția va fi precedată, de la 19:30, de o întâlnire cu regizorul Nae Caranfil, care va oferi autografe pasionaților de film românesc.

Înscrie-te în baza de date a newsletter-ului CINEPUB și participi la concurs! În fiecare săptămână, joi, de la 20:30, pe cinepub.ro ai parte de o premieră online de film românesc. Înscrie-te la newsletter și află toate detaliile despre filmele românești pe care le poți viziona online, gratis și legal. Toți cei care se vor abona la newsletter-ul CINEPUB înainte de finalizarea concursului (marți, ora 15:00), vor fi luați în considerare pentru tragerea la sorți.

Dacă ești deja abonat la newsletter-ul CINEPUB, întră pe pagina de Facebook CINEPUB și scrie-ți numele într-un comment la postarea care anunță concursul.

Cu CINEPUB vezi film românesc. Online și la cinema!

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți. Vor fi desemnați doi câștigători care vor primi câte o invitație dublă la filmul ”6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil.

Perioada de desfășurare a concursului: 14-17 ianuarie 2017

Citește regulamentul concursului aici